Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво състояние.

...
 
 
Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво състояние.
Коментари Харесай

Джинджифилът прави чудеса с нашето здраве

 

 

Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво положение. Родината  му е Югоизточна Азия. Това е една от най-здравословните и най-вкусни подправки на планетата.

Джинджифилът се употребява по доста разнообразни способи и с разнообразни аргументи. Основната му приложимост е като кухненска фалшификация, само че има и доста други. Чаят от джинджър може да се направи от няколко части от корена му, които се накисват във вряща вода и се прибавя по-късно мед. Може даже да се направи вино, в случай че е ферментирало със стафиди и подсилено с ракия. Когато се остави да узрее, джинджифилът е изсъхнал и може да се трансформира в прахуляк, който по-късно се употребява като фалшификация или като съставна част в меденки, бисквити, бисквити и сладкиши, а също и джинджифилова бира. Дори бонбони могат да бъдат направени от джинджифил, като се смесят със захар и се готвят до омекване. Резултатът е захаросан или кристализиран джинджифил.

В Европа джинджифилът е прочут от ХІІІ век, когато Марко Поло го е пренесъл на Стария континент. Първоначално се употребявал най-вече в медицината. До ден сегашен съвсем вссеки знае, че приемът на джинджифил има доста потребно деяние върху имунната ни система, а и освен. Ето за какво би трябвало да консумираме джинджър под каквато и да е форма всекидневно.

 

Съдържа „ джинджерол “

 

В джинджифила са открити над 115 потребни химически субстанции като от тях джинджеролите са с най-хубав лечебен резултат. Те съставляват мастни органични смоли, съдържащи се в корена на растението с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. При изсушаване на джинджифила джинджеролът освен, че не се губи, а се концентрира до седем пъти повече. Приемайки го регулярно ще видим възстановяване на настроението ни и съкращаване на напрежението.

 

Лекува утринно гадене

 

Джинджифилът може да помогне за облекчение на гадене и повръщане при хора, подложени на избрани типове интервенции. Той е най-ефективен, когато става въпрос за гадене, обвързвано с бременността. Въпреки че джинджифилът се смята за безвреден, говорете с вашия доктор преди да приемете огромни количества, в случай че сте бременна.

 

Помага за събаряне на килограми

 

Добавките с джинджифил доста понижават телесното тегло. Проучване, в което взели участие  80 дами със затлъстяване, е открило, че джинджифилът също може да помогне за понижаване на показателя на телесна маса (ИТМ) и равнищата на инсулин в кръвта. А точно високите равнища на инсулин в кръвта са свързани със затлъстяването.

 

 

По-ниски равнища на кръвна захар

 

Доказано е, че джинджифилът намалява равнищата на кръвната захар и усъвършенства разнообразни рискови фактори за сърдечно-съдови болести при хора с диабет вид 2.

 

 

Подобрява абсорбцията на хранителни субстанции

 

Джинджифилът форсира изпразването на стомаха, което може да бъде от изгода за хора с неприятно храносмилане и регулярен стомашен дискомфорт. Приет под разнообразни форми лекува запек, метеоризъм, болки в корема, диспепсия и малабсорбция. Това се дължи на свойството му да контролира вярното произвеждане на храносмилателни ензими

Вижте още ⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР